Login
Oudercomite

logo oudercomite kleur 2000

 

 

 

 

 

 

Wie zijn we?

 We zijn een ploeg van moeders en vaders, met minstens één kind op de Johannesschool. Samen zijn we een actieve ploeg die mee de werking van de Johannesschool ondersteunt. Heb je een kind op de Johannesschool en heb je ook zin om de school “mee-te-maken”? Dan zoeken we jou!

 

Voor wie zijn we er?

 We zijn er voor jou, ouder!

 

We willen de stem van de ouders zijn. Onderwerpen die belangrijk zijn voor de school, zijn ook voor ons als ouder belangrijk: veiligheid (in en rond de school), pesten, gezonde voeding, leren, … We geven de school graag onze mening. We organiseren een boeiende vormingsavond voor ouders. We brengen ouders samen op een familiedag of op een ouderfuif. Als jij graag meedenkt en ideeën hebt voor de school, horen we het graag!

 De school serveert elke woensdagochtend van 8u25 tot 9.00u koffie of thee, tijdens het ‘koffiemoment’ in de refter van VP1. Dit is ook een ideaal moment om ouders beter te leren kennen! Kom zeker ’s langs!

 

 We zijn er voor jouw kind!

 We willen ook voor je kind net dat extraatje bieden. Zo organiseren we elk jaar onze kinderfuif en spelen we begin december geweldig toneel voor alle kinderen van de school.

 

 We zijn er voor het leerkrachtenteam!

 Als er hulp nodig is bij een klusje of een leerkracht heeft een andere vraag, dan helpen we waar we kunnen. We verwennen onze leerkrachten ook elk jaar op de leerkrachtendag.

Om dit alles mogelijk te maken, organiseren we soms een actie om geld in het laatje te brengen, zoals een wafelverkoop, een ouderfuif, de verkoop van paasbloemen.

 

 Hoe werken we?

 Om de 2 maanden komen we met het oudercomité en afgevaardigden van de school samen. Samen praten we over wat er leeft op school. We plannen activiteiten (en verdelen taken). We gaan dieper in op bepaalde onderwerpen. Vragen worden gesteld en beantwoord. Er mag ook gelachen worden.

 

 Wil jij ook lid worden of helpen?

 Mooi, we zoeken ouders om onze ploeg te versterken!

 Wil je (nog) geen lid worden, maar af en toe wel helpen bij een activiteit van het oudercomité of van de school, aanvaarden we gul je helpende hand!

 

 Nog een vraagje? Stel ze aan ons! Hoe?

 Schrijf ons een briefje: * via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 * steek je brief in één van onze brievenbussen van het oudercomité in VP1, eentje vind je onder de luifel aan de rode poort, de andere vind je in de lange gang (aan de linkerkant) net achter de gele poort.

 

Via de voorzitters:

 * Kristof Ledens (papa van Kobe en Rune)

 * Tobi Ghys (papa van Kai, Mila en Sookie)


Via een ouder die reeds lid is van het oudercomité
: binnenkort vind je onze leden mét foto op ons stekje op de Johanneswebsite : http://www.johannes-valaar.be