Op bosklassen

Met de bus vertrokken we naar de steenkoolmijnen.
Daarna gingen we naar de Hoge Venen. We wandelden van de Signal de Botrange (hoogste punt van België) naar de Baraque Michel .

Klik hier om verder te lezen hoe het ons daar verging

Afbeeldingsresultaat voor forest illustration

Nieuws van de bosklassen

Maandag 22 oktober 2018

Meester Geert en juf Ria spelen toneel en samen zingen we het bosklassenlied. Nog even dag zeggen tegen de ouders en weg zijn we.

Wil u ook meer weten over hoe het onze vijfdejaars vergaat? Klik dan hier!

 

Gedicht door Amine Boubker (L5A)

 

Naar aanleiding van de gedichtenweek schreeft Amine een prachtig gedicht:

Gedicht Amine

 

De bosklassen in Wanne

 

In oktober ging het vijfde leerjaar op bosklassen in Wanne.

Kai, Jolien, Josse en Luna van L5B penden het volgende neer in hun dagboek:

 

Maandag, 16 oktober

We gingen onder de grond in de steenkoolmijn van Blegny. Met steenkool worden kachels verwarmd. We gingen terug in de bus en reden naar de Hoge Venen. Daarna zijn we naar het hoogste punt van België geweest.  Dat was een lange wandeling.

 

Dinsdag 17 oktober

We hebben eerst ontbeten en een broodje gemaakt.  Toen zijn we een heel lange tocht gaan doen.  ‘s Middags aten we ons broodje op en gingen verder. Het landschap was heel mooi.  We hebben ook een buizerd gezien. Toen we terug op het château waren, mochten we douchen en  hebben we naar een poppenshow gekeken.   De eerste aflevering over de legende van het château.  ’s Avonds gegeten en daarna zijn we in 3 groepjes verdeeld en ieder groepje deed een activiteit: 1- macramé, 2- naar een legende luisteren en een waar gebeurd verhaal en 3- dodende straal. En daarna gaan slapen.

 

Woensdag 18 oktober

Op woensdag hebben we 20 minuutjes gestapt naar puzzel planet. Maar wat is puzzel planet? Dat is een groot doolhof  met 4 torens en in die torens hangen er een soort van prikkertjes.  Je had ook een klein kaartje gekregen waar de torens opstonden.  Dan moest je op de kleur van je toren prikken: blauw , geel , rood en groen.  Dat was wel moeilijk, omdat het warm was en je veel dorst had.  Soms hoorde je kinderen roepen 'help ik zit vast'  of  'waar ben ik?' en één iemand vroeg:  'Ben ik nog in België?'   
Daarna, als je al de torens had gevonden, moest je de weg nog terugvinden.  Dan kreeg je je vieruurtje. Daarna gingen we terug naar het chateau.  Dat was onze dag !

 

Donderdag 19 oktober

Donderdagochtend maakten we een leuke lange wandeling naar Stavelot. Tijdens de wandeling moesten we twee keer over een beekje springen.  Dat was supertof.  We zagen hele mooie landschappen  en moesten supersteil naar beneden klimmen. Dat was wel een beetje eng.  5B kwam terug in een toeristentrein, 5A met een hele mooie bus . Dan was het bonte avond met leuke grappige en enge toneeltjes en liedjes. Dat was de laatste hele dag op bosklassen.

 

Vrijdag 20 oktober

Eerst maakten we macramé.  Dat zijn armbandjes met touw. Daarna deden we een laddercompetitie dat was supertof. We moesten elkaar uitdagen en proeven doen om zo hoog mogelijk te geraken. Dan hebben we de bus ingeladen en reden naar Wilrijk. Tijdens de rit keken we ice age 4 en kungfu panda 2.

Dat waren de bosklassen!!!!!!!!