Gesubsidieerde Vrije Basisschool - Johannesschool     Locatie   Frans Stienletlaan 39, 2610 Wilrijk     -     Contact   03 827 64 95    -      Info@johannes-valaar.be     -     Locatie   Volg ons op Facebook

Nieuwjaar2

 


 

Op 10 januari verwelkomen wij alweer nieuwe instappers in onze instapklas.
Gezien de huidige situatie is het voor ons niet mogelijk om informatiemomenten te organiseren voor de ouders van nieuwe kleuters op onze school. Om jullie toch een beeld te geven over de juffen, klassen en afspraken in K1 zorgden onze leerkrachten  voor een informatievideo.
Deze kan je hier raadplegen.
Infomoment K1 01 

 

Met het filmpje ‘Zoemend lezen, hoe doe je dat?’ kunnen ouders ook thuis met de kinderen aan het zoemen gaan

Als je als ouders je kinderen thuis willen helpen met het leren lezen, is het belangrijk ook goed geïnformeerd te zijn over het zoemend lezen. Zo kunnen jullie thuis met je kind op dezelfde manier oefenen als in de klas. Een filmpje waarbij het zoemend lezen wordt uitgelegd, kan hulp bieden.

Zoemend lezen vereist geen speciale vaardigheid om de klanken uit te spreken, zodat ouders er ook thuis mee aan de slag kunnen. Het is wel belangrijk dat je rustig de tijd neemy wanneer je de klanken uitspreekt, zonder ze op te breken in stukjes.

Hoe je dat kan doen, leggen we aan hand van tal van praktische voorbeelden uit in het filmpje ‘Zoemend lezen, hoe doe je dat?’. Het filmpje biedt de nodige handvaten om je kinderen te begeleiden en beperkt zich tot de essentie van het zoemend lezen. 

Schermafbeelding_2021-10-03_151644.png